akcesoria kuchenne blog kulinarny
2022-04-11
Biała kiełbasa przepis | Wyjątkowa potrawa podczas śniadania Wielkanocnego

Przepis na białą kiełbasę. Jeden z naszych najbardziej cenionych przysmaków na wielkanocnym stole. Szybki i prosty przepis z zaledwie 4 składnikami. 

Składniki dla 4 osób

  • 1 kg białej kiełbasy surowej
  • 3 łyżeczki majeranku
  • 3 duże cebule pokrojone w piórka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
biala kielbasa przepis

Przygotowanie

Przygotować naczynie żaroodporne. Następnie natłuścić je oliwą, tak by całe dno było nią wysmarowane. Białą kiełbasę naciąć w czterech miejscach wzdłuż, tak by odpowiednio się upiekła. Cebulę pokroić w piórka.

Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego ułożyć naciętą kiełbasę jedna obok drugiej. Na wierzchu ułożyć cebulę a następnie posypać majerankiem. Piec bez przykrycia przez 40 minut w nagrzanym piekarniku do 180 ° C.

Upieczoną kiełbasę podawać z musztardą lub chrzanem. Potrawa ta będzie pięknie prezentować się na stole i jeszcze lepiej smakować. Danie można przygotować również z kiełbasy białej parzonej, wówczas czas pieczenia możemy skrócić do 25 minut.

kielbasa przepis

Biała kiełbasa pieczona

Śniadanie wielkanocne słynie z różnorodnych potraw. Oprócz klasycznego żurku, czy jajek na Twoim stole nie może zabraknąć białej kiełbasy w oryginalnym wydaniu. Danie te zachwyci Cię smakiem, aromatem majeranku i kruchością kiełbasy. Cebula, która jest użyta na górze nada kiełbasie słodkie smaku i jeszcze bardziej uwydatni jej smak. Koniecznie podawaj ją wraz z chrzanem oraz musztardą. Po przygotowaniu białej kiełbasy w takim wydaniu przekonasz się jak aromatyczne i smaczne jest to danie.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel