Biała kiełbasa przepis | Wyjątkowa potrawa podczas śniadania Wielkanocnego

Przepis na białą kiełbasę. Jeden z naszych najbardziej cenionych przysmaków na wielkanocnym stole. Szybki i prosty przepis z zaledwie 4 składnikami.
Składniki dla 4 osób
- 1 kg białej kiełbasy surowej
- 3 łyżeczki majeranku
- 3 duże cebule pokrojone w piórka
- 1 łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie
Przygotować naczynie żaroodporne. Następnie natłuścić je oliwą, tak by całe dno było nią wysmarowane. Białą kiełbasę naciąć w czterech miejscach wzdłuż, tak by odpowiednio się upiekła. Cebulę pokroić w piórka.
Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego ułożyć naciętą kiełbasę jedna obok drugiej. Na wierzchu ułożyć cebulę a następnie posypać majerankiem. Piec bez przykrycia przez 40 minut w nagrzanym piekarniku do 180 ° C.
Upieczoną kiełbasę podawać z musztardą lub chrzanem. Potrawa ta będzie pięknie prezentować się na stole i jeszcze lepiej smakować. Danie można przygotować również z kiełbasy białej parzonej, wówczas czas pieczenia możemy skrócić do 25 minut.

Biała kiełbasa pieczona
Śniadanie wielkanocne słynie z różnorodnych potraw. Oprócz klasycznego żurku, czy jajek na Twoim stole nie może zabraknąć białej kiełbasy w oryginalnym wydaniu. Danie te zachwyci Cię smakiem, aromatem majeranku i kruchością kiełbasy. Cebula, która jest użyta na górze nada kiełbasie słodkie smaku i jeszcze bardziej uwydatni jej smak. Koniecznie podawaj ją wraz z chrzanem oraz musztardą. Po przygotowaniu białej kiełbasy w takim wydaniu przekonasz się jak aromatyczne i smaczne jest to danie.