akcesoria kuchenne blog kulinarny
2022-02-01
Prosty przepis na naleśniki domowe

Składniki:

  • 100g mąki pszennej
  • 2 duże jaja
  • 300ml mleka
  • szczypta soli
  • 1 łyżka oleju roślinnego (rzepakowego lub słonecznikowego) - do smażenia

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki oprócz oleju zmiksuj na gładką masę
  2. Rozgrzej patelnię z łyżką oleju,
  3. Weź chochlę i nalewaj nią ciasto do naleśników na rozgrzaną patelnię (Przyjmuje się, że jedna chochla na jedną patelnię 28cm).
  4. Smaż po 1 min z każdej strony.
  5. Gotowe :)

Makroskładniki na 100g:

Kalorie: 215,4kcal

Białko: 8,1g

Węglowodany: 34,5g

Tłuszcze: 5,0g

najlepsze domowe nalesniki w 5 min
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel